Aktiv jobsøgning!

Mads Blom

Aktiv jobsøgning

Nu om dage er det vigtigt, at man ikke læner sig tilbage i sofaen, når man har sendt sin jobansøgning afsted. Vær aktiv når du søger job, tilmeld dig de diverse Facebook ’jobsøgnings’ grupper, gå til netværksmøder, vær aktiv på Linkedin. Det er i bund og grund kun fantasien som sætter dine grænser.

Mange søger jobbet og forudsætter efterfølgende at jobbet er i hus – men det er det sjældent. Vær aktiv i din jobsøgning, ring på stillingsopslaget og fortæl hvem du er, stil nogle relevante spørgsmål. Det at du tilkendegiver for arbejdsgiveren gør måske at din ansøgning får de ekstra 10 sekunder, og det kan være enormt vigtigt. Få gerne alt den opmærksomhed, som du overhovedet kan – så længe det er positivt.

Facebook, Linkedin og meget mere..

Man kan også søge jobs på andre måder, end blot at benytte sig af Jobindex e.l. Tilmeld dig Facebook grupper for ledige, og hold dig opdateret på de løbende jobopslag. Alternativ kan du også vælge at lave et opslag om dig selv, hvor du beskriver dine kompetencer, og den branche du søger indenfor.

Blandt de aktive jobsøgere, ser man også en trend i at være aktive på LinkedIn. Dele oplevelser efter jobsamtaler, skrive om relevante ting og meget mere. Hvis man rammer spot med sine opslag, er der chance for at få meget eksponering. Det betyder som regel også at dit netværk vil blive udvidet. Folk ønsker at linke med dig og følge din opslag, i bedste tilfælde hjælpe dig med at finde drømme jobbet!

Men lad kun fantasien sætte dine grænser! De nævnte eksempler er bare de mest gængse, hvis du tror på en fed ide som du har dannet dig, så prøv den af. Der findes ingen regler, når man er jobsøgende.

Aktiv jobsøgning vil derfor være vejen frem. Men aktiv jobsøgning er ikke kun indbegrebet af ovenstående eksempler, da det kan være mange andre ting.