Tekstforfatning er altid en god ide

Mads Blom

Det kan være en god idé at få en professionel skribent til at tekstforfatte din jobansøgning

At skrive en jobansøgning er en proces, der skal læres ligesom alle andre erhverv. Derfor kan det være super svært, når det ikke er noget, man beskæftiger sig med til hverdag. For mange mennesker er det et tabu, at de ikke selv kan finde ud af at skrive en god jobansøgning. Ligesom alle andre ting er det selvfølgelig naturligt, at man ikke mestrer det som man ikke beskæftiger sig med til daglig.

Vi anbefaler derfor at man får rettet korrektur, opstilling mm. af en professionel skribent. På den måde sælger man sig selv på bedst mulig vis. Derudover vil man klart stå skarpere i forhold til ens ’konkurrenter’.

Selvom man faktisk er god til at udtrykke sig på skrift, så kan det godt være ret svært at få skrevet den perfekte ansøgning om sig selv. Det kan være meget svært at skrive om sig selv, da man ikke er vant til at rose sig selv.

Inden du går i gang..

Inden du går i gang med jobansøgningen, skal du selvfølgelig have fuldstændigt styr på, hvem din modtager er. Det er derfor en god idé at lave en del research – allerede inden du går i gang med at skrive.

Når du har styr på hvem modtager er, så er det vigtigt, at du med en rød tråd sælger dig selv på den bedst tænkelige måde. Det gør du ved at fange din modtager lige fra starten. Det betyder at læseren bliver nysgerrig efter at læse mere. Mange begår ofte den fejl, at de laver ansøgningen alt for lang. Derfor skal du så vidt muligt forsøge at gøre din ansøgning kortfattet og præcis.

Afslutningsvis bør du altid lægge op til en god historie, som du kan fortælle mere om over en kop kaffe til en eventuel jobsamtale. Det er med til at gøre læseren nysgerrig.

Selvom du måske føler, at du har lavet verdens bedste ansøgning, og at den ikke rigtigt kan blive bedre – er det alligevel en god ide at få den læst igennem af en anden person. Denne person må gerne have en professionel tilgang til faget. Der vil stort set altid være ordvalg, forkerte sætninger eller andet, som kan laves om. Det er disse fejl, som en professionel skribent kan spotte og rette for dig. Derfor er det næsten et must du får læst din ansøgning igennem og rettet af en kompetent person. Det kan vise sig at være guld værd!