Sådan scorer du jobbet som nyuddannet! 🤞

Matias

Bliver du færdig med din videregående uddannelse til sommer? 👏

Kun 83% af danske unge mellem 25-34 år med en videregående uddannelse er i job. Det offentliggjorde OECD, der samtidig placerede Danmark på en 23 plads ud af 33 lande der er med. Det må vi i Danmark kunne gøre bedre. Ledigheden i samme målgruppe er dobbelt så høj som den generelle ledighed, hvilket er bekymrende både for de unge og virksomhederne. Men hvordan kan det være? 😅

Det skal Tommy Ahlers komme med løsningsforslag til. I hans tid som uddannelsesminister, har han bidraget med en række tiltag, der skal gøre livet som studerende mere fleksibelt og med mulighed for at komme på arbejdsmarkedet allerede under uddannelse. Disse tiltag bakker vi op omkring – alt statistik viser nemlig, at man som ung øger mulighederne markant for at lande et job efter endt uddannelse, hvis man allerede under uddannelsen er begyndt at tilegne sig erfaring fra ‘det virkelig liv’.

Hvad kan du som ung selv gøre? 🤔

1.

Du skal prioritere din tid på studiet, men det er samtidig en god idé at bruge tid på erhvervsmæssig erfaring. Det er vigtigt at tilegne sig både teoretisk og praktisk erfaring, hvis man skal blive interessant for virksomhederne.

2.

Hold dig opdateret på nye trends via internettet, bøger eller SoMe-kanaler som LinkedIn.

3.

Husk at opdater din LinkedIn profil, så recruiters allerede under studiet kan finde dig.

4.

Find metoder hvorpå du kan skille dig ud fra den store mængde, der højest sandsyngligt vil prøve at score samme job som dig. Hvilke kompetencer kan DU bidrage med?

5.

Det er en god idé at tilegne sig viden om jobsøgning lang tid inden du skal til at søge job. Find derfor ud af, hvordan du vil lave både ansøgning og CV allerede mens du er studerende.

6. Forsøg at lave et kompetence-CV, hvor du sætter dine kompetencer i fokus i stedet for din ‘måske’ manglende erhvervserfaring. 

Alt for mange begynder først med jobsøgningen, når dagpengene er begyndt at tikke ind på kontoen. I mange tilfælde er det for sent at gå i gang, hvis du vil undgå langtidsledighed.

Vi krydser fingre for alle de spændende talenter, der hvert år bliver uddannet på de danske uddannelser 💪😎