LinkedIn CV – Dit online CV på nettet

Mads Blom

LinkedIn er dit CV på nettet

LinkedIn bliver i disse dage mere og mere populært. Derfor er rigtig mange i erhvervslivet begyndt at have en profil på LinkedIn. I denne artikel giver vi vores bud på, hvordan man får en bedre LinkedIn profil, som gør det mere interessant for læseren.

Så hvordan laver man en god profil på LinkedIn?

Når du skal i gang med din profil på LinkedIn, skal du først og fremmest sørge for, at dit profilbillede ser repræsentativt ud. Det er billedet, som i første omgang skal fange læseren. Når først du har indsat et professionelt billede, skal du skrive dit summary, som på dansk vil være svare til en lille elevatortale. I din elevatortale skal du sørge for, at sælge dig selv bedst muligt – kort og fængende. Nogle få linjer, som giver læseren lyst til at læse videre. Her kan du blandt andet beskrive dine kompetencer, tidligere opnåede resultater eller erfaringer.

Din headline skal ligeledes være super skarp, da det er noget af det første man ser på profilen. Det er her du skal beskrive din profession. Typisk skriver folk stilling og virksomhed, men vi anbefaler, at man også skriver et par nøgleord omkring stillingen samt hvad man specifikt beskæftiger dig med.

 

CV indhold er super vigtigt

Når ovenstående står skarpt, skal du begynde at få noget indhold på din profil. Det er faktisk her du laver dit online CV, som skal fortælle hvad du tidligere har lavet, og hvilke erfaringer du har gjort dig i tidligere arbejdshenseender. Sørg altid for, at profilen er fyldt og opdateret. Hvis profilen er halvt tom, og dermed uden egagement, er den også blottet for interessante eller originale træk ved dig som person. En god profil, er en profil, som er fyldt ud med kurser, frivillig erfaring, erhvervserfaring m.m. Derudover må du meget gerne følge en masse spændende aktiviteter, som holder din profil ’i live’.

Når du har fået en masse indhold på siden, så husk for Guds skyld ikke at være tilbageholdende med selvanerkendelse. Du kan under kompetencer vælge skills, som du er særligt godt til. Her skal du endelig ikke holde dig tilbage.

Sidst men ikke mindst, skal du sørge for at opdatere din profil, hvis der sker erhvervsmæssige ændringer for dig. 

Held og lykke med det!