Hvad er dit mål med din jobansøgning?

Mads Blom

Hvad er dit mål med din jobansøgning?

En fejl utrolig mange laver er, at de ikke rigtig har et mål med deres jobsøgning. Mange har taget en humanistisk uddannelse på universitetet, men er faktisk ikke rigtigt klar over hvad de vil bruge den til. Men det drejer sig ikke kun om den humanistiske uddannelse, det er også generelt. Derfor er det vigtigt at kombinere sin jobsøgning med ens mål og ambitioner.

Hvorfor er det vigtigt, at have et mål med ens jobansøgning?

Når du laver jobansøgninger og CV, er det særdeles vigtigt at lave den målrettet efter det job du søger eller den branche, du gerne vil arbejde i. Du kan som jobsøger stille dig selv følgende spørgsmål; Hvorfor søger jeg det her job? Hvis du tænker, at jobbet lyder virkelig interessant, så er du godt på vej. Hvis du ved at det præcis er det job, du gerne vil have, så er det også meget nemmere at lave en målrettet ansøgning.

Hvis du ikke ved, hvorfor du søger jobbet mister man motivationen for at søge jobbet. Det er en afgørende faktor, at man har en motivation for at søge jobbet. Derfor er det meget vigtigt, at du har en målsætning allerede inden du går i gang med at søge et job.

 

Inden du søger jobbet

Det er vigtigt at forberede sig og planlægge sin jobsøgning. En god ide er at sætte sig et mål for hvor mange jobs man vil søge. Derudover også hvilken branche man vil søge og hvordan man vil håndtere det. På den måde målretter man sig. Man hjælper også sig selv godt på vej til et professionelt CV. At målrette sig med sin jobansøgning er derfor nøglen til jobbet. 
 
Hvis du synes jobsøgning kan være hårdt, så deltag i møder som bl.a. Powerjobsøgerne eller andre netværksmøder. Det kan altid være en god ide, da det øger dine chancer for at møde din kommende arbejdsgiver og samtidig udvider dit netværk.