Hvorfor er CV’et og dets opbygning blevet så vigtigt?

Mads Blom

Opbygning af dit CV

Med tidens løb, er opbygning af CV begyndt at have den største betydning. Størstedelen af arbejdsgivere læser et CV  frem for ansøgningen, næsten 9 ud af 10 lyder statistikken på. Derfor er det også enormt vigtigt at du tilpasser dit CV, hver evig eneste gang du søger et nyt job.  

Før i tiden blev en ansøgning og et CV vægtet lige højt. Det var 50/50 hvad arbejdsgiveren læste først, da det primært var baseret på hvilken branche man søgte i. Derfor er det nu også super vigtigt at dit CV står snorlige.

For at statuere et eksempel – i pædagog branchen, er det de bløde værdier som baner vejen til jobbet. Tilbage i tiden var det derfor også ansøgningen som resulterede i jobbet, da den typisk beskriver dine bløde værdier.

Tiden har ændret sig og ifølge en analyse, læser størstedelen nu CV’et først. Til tider bliver ansøgningen ikke engang læst, da fremtidens trend er et såkaldt ’motiveret CV’.

Et motiveret CV er bygget lidt anderledes op, da det indeholder elementer som også peger på de bløde værdier. Derfor er det win-win for både jobgiver og ansøger, da fokus er på én ting, og det er et ’motiveret CV’

Ting som dit CV skal indeholde

Ting som resume/profil er ret essentielt nu om dage, da arbejdsgiver lige får en kort opsummering på hele karriere. Din opbygning af dit CV skal være struktureret og relevant. Det er vigtigt, at hvis din uddannelse vægter højere end din erhvervserfaring set i forhold til det job du vil søge, så skal det stå før i dit CV. Selvfølgelig omvendt, hvis det nu er tilfældet. Du skal altid tage udgangspunkt i stillingsopslaget. Hvis du søger som IT programmør er dine fritidsinteresser måske knapt så relevante som dine developer skills. Derfor skal de prioriteres og fritidsinteresser udelades.
 

Er du ude i et brancheskift, er det ofte et kompetence CV som kommer i spil. 

Nedenstående billede viser et eksempel på et kompetence CV:

 
Dette er blot et eksempel på hvordan et kompetence CV kan se ud. Du kan finde massere af inspiration på vores platform, som du finder her – ved at oprette 7 dage gratis.