6 gode råd til dit CV

Mads Blom

6 gode råd til dit CV

  1. Sørg for at dit CV altid er stillet enkelt og overskueligt op. Det giver læseren et bedre indtryk, og giver personen et nemt overblik over dine kompetencer og erfaringer. Dette er enormt vigtigt for dit CV, da en god rød tråd er alfa omega.

  2. Du skal altid have et resume i toppen af dit CV. Her skal du kort beskrive de kompetencer du har, som er vigtigst i forhold til det job du skal søge. Her må du også gerne komme ind på hvordan du kan bidrage med værdi på jobbet. Et Resume i dit CV giver et dejligt kortfattet overblik over de vigtigste elementer.

  3. Det er en god idé, hvis du får en anden person til at læse korrektur- og eller tekstforfatning på dit CV. Typisk er det en god idé, at få andre øjne på det man har skrevet. Det sker tit at man bliver snæversynet og glemmer at se ud af. Noget af det sværeste man kan skrive om, er typisk ting som drejer om sig selv.

  4. Indsæt et vellignende billede af dig selv. Det må gerne fremstå professionelt. 85% af alle arbejdsgivere vil gerne have man har et professionelt billede af sig selv på sit CV, da en arbejdsgiver gerne vil møde vedkommende de indkalder til samtale.

    

  5. Skil dig ud. Det kan du gøre f.eks. gøre ved at have en sjov punchline, en anderledes indledning eller et flot grafisk layout. Mange CV er monotome og minder meget om hinanden – derfor er det super vigtigt at skille sig ud. Når man som arbejdsgiver kigger en masse CV igennem, så er det også rart som arbejdsgiver at blive mødt af en kæk kommentar.

  6. Beskriv de succeser eller resultater, som du tidligere har opnået på enten arbejder eller uddannelse. Det kan du f.eks. gøre med budgetter, tal, antal løste opgaver eller priser du har modtaget. Her er endnu en ting hvor du skiller dig ud. Det er super vigtigt at blære sig lidt og vise lidt selvtillid, det er ligesom her du præsterer!

   Vi håber at du med 6 gode råd til dit CV nu er klar til at give den gas!