Det perfekte CV

Mads Blom

Det perfekte CV

Mange har svært ved at sidde foran skærmen uden hjælp og blot lave det perfekte CV. Hvis du er én af dem, så læs med her!

En god ide, er at inddele sit CV i punkter fra start til slut. Tænk ’’hvad vil min kommende arbejdsgiver se i første omgang – og hvad i sidste omgang’’? Sørg også for at hold det kronologisk!

Nedenfor kan I se et fornuftigt eksempel på hvordan det perfekte CV bør se ud i dagens Danmark. Dog skal et CV ikke være identisk hver evig eneste gang. Der er nemme og gode point at hente, hvis man udfolder sig på det kreative plan og målretter CV’et

Start med data omkring dig selv

Start altid med et navn, e-mail, adresse, telefonnummer, billede og alder. Mange undervurderer et billede. I 90% af tilfældene er det bare super relevant, da en arbejdsgiver vil se hvem de ansætter!

Benytter du dig lidt af de sociale medier, som Linkedin eller Facebook, så referer gerne til de. Især hvis du med stolthed ville kunne vise det frem.

Dernæst er et kort resumé vejen frem!

Nu om dage snakker man meget omkring et motiveret CV. Det vil sige, at i mange tilfælde bliver en ansøgning ikke læst. Derfor er det vigtigt; kort og præcist at beskrive hvilke afsæt rent kompetencemæssigt du besidder. De må gerne have relevans til den pågældende stilling du er ved at søge.

Erhvervserfaringen og resultater er dernæst det vigtigste punkt

Når du skal præsentere dine jobs, er det typisk ikke nok, blot at skrive ’’head of sales at x’’.
Du skal dybere ned, fortæl gerne om hovedansvarsområder indenfor hver stilling du har haft og hvad du beskæftigede dig med.

I forlængelse heraf, er det en god ide at lave et separat punkt der kaldes ’’opnåede resultater’’. En arbejdsgiver hungrer efter at se resultater, så hvis du har mulighed for at fremvise resultater enten i form af tal eller andre resultater, så er du i hvert fald ét skridt tættere på det perfekte cv.
Forestil dig at en arbejdsgiver skal vælge mellem to kandidater – den ene som har nogle super fede resultater på, og den anden som ikke ingen resultater har nævnt. Her vil man ikke være i tvivl, selvom begge kandidater i bund og grund måske er lige dygtige.

 

Medmindre du er nyuddannet, så skal uddannelsen ind nu!

Detaljegraden af din uddannelse afhænger af det job du skal søge. Hvis der er stor sammenhængen er det en god ide at uddybe meget omkring uddannelsen, men ellers som udgangspunkt når du har været på arbejdsmarkedet i nogle år, så vil uddannelsen mere være et form for ’’stempel’’.

Sørg gerne for at liste din nyeste uddannelse først, da det ikke er relevant hvor du har gået i folkeskole henne.

Kurser og efteruddannelse

Det er vigtigt, hvis du har haft relevante kurser / efteruddannelser eller lignende, som giver god mening at tilføje til den branche og den pågældende stilling. Eksempelvis du søger en lagerstilling, så er et truckcertifikat godt at skrive på CV’et, såfremt man har det. Husk at skriv kursets længde og tidspunkt.