Derfor er layoutet så vigtigt i din jobsøgning

Mads Blom

Derfor er et CV layout så vigtigt i din jobsøgning

Når du skal finde nøglen til jobsamtalen, så handler det om at skille sig ud i forhold til resten. Din måske kommende arbejdsgiver bruger højest et halvt minut på hver ansøgning. Derfor er førstehåndsindtrykket ekstremt vigtigt, da det er jobansøgningen, som skal bevise hvem du er som person.

 

Så hvordan får du det perfekte layout i din jobansøgning?

Når du skal lave et perfekt layout i din jobansøgning, så skal der være en rød tråd mellem CV og ansøgning. Farver, opstilling og generel struktur skal matche med den jobstilling du søger. Derfor skal dit layout være mere formelt i en stilling som advokat i forhold til, hvis du skal søge som designer – her må kreativitet og udfoldelse gerne spille en stor rolle i layoutet.

Layoutet er oftest også det punkt, hvor det er nemmest at skille sig ud i forhold til ’konkurrenterne’. De fleste jobsøgere bruger mere tid på tekst end layout. Derfor er der lidt lavthængende frugter at plukke.

Når du har et professionelt layout, så bliver det automatisk også mere læsevenligt. Et CV layout er dog ikke så svært at få fingre i eller selv lave, men det er vigtigt at det er opstillet på den rigtige måde. 

Det er dog vigtigt at man ikke bruger meget markante farver. Lyserød, lille og andre ”vilde” farver kan være provokerende – og generelt bare virke uprofessionelt. Eksempelsvis hvis du søger job i Too Good To Go eller Tryg, så skader det ikke at bruge deres farvekoder, såfremt det passer ind. Prøv dig lidt frem med lidt design programmer – online kan man også finde mange varianter. 

Du kan se meget mere omkring CV layouts, hvis du klikker her og opretter 7 dage gratis