Aktiv jobsøgende

Matias

Det er s.... vigtigt at være aktiv jobsøgende! 👊

 

Tilbage i tiden, da jeg var 19 år gammel og havde min egen freelance virksomhed, var jeg altid meget tændt på nye start-ups. På daværende tidspunkt havde madspilds-appen ”Too Good To Go” fanget min interesse. Så jeg fandt en af medejerne, Thomas’, telefonnummer og fortalte at jeg ville være med på deres rejse.

Dagen efter var Thomas kommet til Aalborg for at sætte mig ind i deres geniale koncept. Da dagen var omme, blev jeg deres første sælger. I løbet af min rejse, gik vi fra ganske få ansatte til hele 150 medarbejdere. Så det var en kæmpe oplevelse!!

 Derfor mener jeg med aktiv jobsøgende:

– Aldrig læn dig tilbage efter du har søgt jobbet! Find din kommende arbejdsgiver tlf. nr. / e-mail og kontakt dem! Sig du vil have det job!

 – Deltag i netværksmøder, der sidder typisk en beslutningstager eller to. Om ikke andet, sidder der én, som kender én (I kender sangen!)

– Lav et opslag i Facebook grupper for ledige i dit område. Det kan godt være, at de fleste opslag drejer sig om en chauffør der mangles til det lokale pizzaria, men hvad har du at miste? INTET! 🤷‍♂️

En anden lidt ”nemmere” måde at komme direkte i kontakt med arbejdsgivere, er at finde nye SaaS virksomheder / nye geniale start-ups. Byd ind med hvorfor du kan vækste deres forretning. Vær samtidig villig til at gå på kompromis med løn. Set på den anden side, kan du også selv være med til at sætte dine egne faste rammer. Du kan også lave aftaler baseret på hvis du når x antal projekter, aftaler I en ny løn ”som en slags prøveperiode”. Charmen ved at med på sådan en rejse, er at det giver en masse god erhvervsfaring – men det kræver at du er aktiv jobsøgende!

Kun fantasien sætter dine grænser!